Pszichoterápia

A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel.

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
1 alkalom(Dr.Kurucz Mária )8000 Ft

Pszichoterápia

A pszichoterápia lényege minden esetben az önfeltárás, melynek során az egyén belső élményeit felszínre hozza, azokkal intenzíven foglalkozik, majd új következtetéseket von le belőle.

A Pszichoterápia gyakorlat főbb vonásai:

  • A pszichoterápia elsősorban négyszemközti kapcsolat a terapeuta (képzéssel rendelkező pszichiáter orvos vagy pszichológus) és a beteg, pontosabban a kliens között, de a pszichoterápia számos vállfaja végezhető csoportos foglalkozás keretében (pl. relaxációs módszerek, önismereti csoportok, magatartás terápiák, családterápiák).

  • Dr. Vas József Pál - Pszichoterapeuta

  • A rendelés minden páciens esetén 45 perces időtartamú, amely során lélektani nehézségekkel (veszteségek, kapcsolati nehézségek, önismereti problémák, önbizalomhiány, korábbi vagy aktuális lélektani sérülések /traumák/ feldolgozásának zavarai) foglalkozunk. A kezelés nem a tünetekre, hanem arra irányul, hogy a segítséget kérő képes legyen a tüneteket kiváltó elviselhetetlen érzelmekkel és szenvedéssel, azokat megszelídítve, megküzdeni. A pszichoterápia olyan folyamat, amelynek alapja a páciens és a terapeuta egymás iránti tiszteletén alapuló bizalma és együttműködése. A folyamatosság és a pontos jelenlét az eredményes munka elengedhetetlen feltétele. Hetente egyszer találkozva legkevesebb 10 alkalom, rendszerint azonban több, szükséges a lélektani változás beindulásához. Az üléseken elhangzottakról a terapeuta feljegyzéseket készít, amelynek tartalmára, és az ülésen elhangzottakra szigorú titoktartás vonatkozik.

  • Kérdése van?

    Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!