Nőgyógyászat

A női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozó külön orvostudományi szakág. Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a vizsgálati eredmények (cytologia lelet, andrológia lelet, laborlelet) eredetijét legfeljebb három hónapig áll módunkban megőrizni, ezt követően megsemmisítésre kerülnek. A 3 hónapot követően igény szerint orvosi hitelesítés nélküli másolatot nyomtatunk elektronikus rendszerünkből, így a dokumentum a továbbiakban csak tájékoztató értékkel bír. Orvosi hitelesítés nélküli dokumentumot hivatalos célra nem lehet felhasználni, ezért kérjük ügyeljenek a 3 hónapos határidő betartására. Megértésüket köszönjük!

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Szakorvosi vizsgálat (cytologiai szűrés nélkül)12.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat (cytologiai szűréssel)14.000 Ft
Szakorvosi kontroll9.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat (cytologiai szűréssel), ultrahang vizsgálat (Dr. Szalmás, Dr. Csabai, Dr. Rencsi, Dr. Dóka Zsuzsanna)18.000 Ft
Nőgyógyászati ultrahang+szakvélemény11.000 Ft
Kontroll Uh6.000 Ft
Kontroll vizsgálat+ultrahang15.000 Ft
Kontroll vizsgálat+ultrahang(cytológiai szűréssel)16.000 Ft
Cryosebészet beavatkozás-condyloma eltávolítása(a vizsgálati díjat is tartalmazza)14.000 Ft
Pozitív Cytológiai eredmény esetén kontroll vizsgálat díja6.000 Ft
Szövettani vizsgálat5.000 Ft
Hurok felhelyezés/Hurok levétel (szakorvosi vizsgálattal)5.000 Ft+szakvizsgálati díj
Szakorvosi konzultáció9.000 Ft
Eseti NST6.000 Ft
Hycosy (meddőségi petevezető átjárhatósági vizsgálat) (Dr. Szalmás, Dr. Rencsi)45.000 Ft
SIS vizsgálat30.000 Ft
Fogamzás előtti hormonális kivizsgálás (Dr. Berkő)11.000 Ft
Fogamzás előtti hormonális konzultáció (Dr. Berkő)6.000 Ft
Hormon tanácsadás-első alkalom (Dr. Szalmás)9.000 Ft
Hormon vizsgálat utáni konzultáció (Dr. Szalmás)6.000 Ft
Hüvelyi (antiinkontinencia) pesszárium próbája (Dr. Kerchner)5.000 Ft+szakvizsgálati díj
Hüvelyi (antiinkontinencia) pesszárium felhelyezése (Kontroll vizsgálat) (Dr. Kerchner)9.000 Ft
Kórokozók szűrése paneltól függően, 4-es (cervicitis, urethritis) panel (Chlamydia trachomatis, Nelsserria gonorrhoeae, Ureaplasma urealyticum)16.500 Ft
3-es (vaginitis, vaginosis) panel (Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, Atopabium vaginae)12.000 Ft
2-es (genitalis ulcus) panel (Herpes simplex virus, Treponema pallidum)9.000 Ft
Full Spectrum HPV12.000 Ft
Cryoth-Condyloma eltávolítása12.000 Ft
Croth-Méhszájseb/polip kezelés20.000 Ft
Hüvely kezelése ecsetelés2.000 Ft
Varratszedés5.000 Ft
HPV oltás3.500 Ft
Injekció izomba4.000 Ft
Injekció vénába5.000 Ft
Receptírás rendelés alatt receptenként2.000 Ft
Hiteles lelet másolat2.000 Ft
Műtéti beavatkozások Orvosi Lézerrel
HPV szemölcs (Condyloma) lézeres eltávolítása (szakorvosi vizsgálat szükséges!) 1 db szemölcs eltávolítása14000 Ft/db
2 db szemölcs eltávolítása11000 Ft/db
3 db szemölcs eltávolítása10000 Ft/db
4 db szemölcs eltávolítása9000 Ft/db
5 db szemölcs eltávolítása8000 Ft/db
6 db szemölcs eltávolítása6000 Ft/db

Mikor forduljunk nőgyógyászahoz?

Nemcsak azokban az esetekben, ha szűrő jelleggel szeretnénk egészségünk állapotáról gondoskodni, hanem akkor is ha zavarokat, panaszokat észlelünk a menstruációnkkal, fogamzásgátlással, meddőséggel, hormonproblémákkal, változókori tünetekkel esetleges helyi gyulladással kapcsolatban merülnek fel kérdéseink és kétségeink.

Mi történik egy általános nőgyógyászati vizsgálat során?

A páciens megismerésével, kikérdezésével kezdődik. A páciens elmondja a jelen állapotára vonatkozó tüneteket, panaszokat, valamint a korábbi betegségei előzményeire vonatkozó ismereteket. A beszélgetés alatt feszültségoldó hatást érünk el, majd ezt követően történik meg maga a nőgyógyászati vizsgálat.

Nőgyógyászati anamnézis felvétel?

 • Menstruáció (első menses, ciklus hossz, menses hossz, menses erőssége, utolsó menses)
 • Szülészet (terhességek száma, lefolyásuk)
 • Korábbi előzmények, családi betegségek, transzfúziós előzmények
 • Fogamzásgátlás
 • Saját betegségek, műtétek
 • Nőgyógyászati betegségek szűrése:

  Fizikális (bimanuális) vizsgálatot tartalmaz, melynek során tapintással meggyőződhetünk a méh alak-/nagyságbeli eltéréséről, ilyenkor kenetvétel és kolposzkópos vizsgálat is történik. A kenetvizsgálat során fertőzésre derülhet fény (ma már egyre ismertebb HPV vírus is itt szűrhető ki), illetőleg cytológiai vizsgálat a rákszűrés hatékony eszköze.

  Fogamzás előtti hormonális kivizsgálás és kezelés; Dr. Berkő Péter professzor

  A megtartani kívánt terhességek 15%-a spontán vetéléssel, 1,3%-a méhenkivüli terhességgel, 9,5%-a koraszüléssel, 10%-a növekedésben elmaradt, retardált magzat születésével ér véget. A bekövetkezett terhesség alatt 3-5% az esélye annak, hogy a magzat és az édesanya egészségét veszélyeztető, fehérjevizeléssel, vizenyővel és magasvérnyomással járó, ún préeklampszia-betegség alakuljon ki. A megtartani kívánt terhességek kb. 40%-át tehát komoly veszély fenyegeti. Sok esetben a terhesség – ismeretlen okú meddőség miatt - be sem következik. A budapesti Siklósi professzor ismerte fel, hogy ezeknek a veszteségeknek és szövődményeknek az oka az, hogy a teherbeesést megelőzően, és azt követően a petefészkek nem termelnek elégséges ösztrogén, ill. progeszteron hormont. A terhesség szerencsés esetben bekövetkezhet, de ennek kimenetele bizonytalanná válik. Kiderült: ha a remélt terhesség bekövetkezése előtt hormonvizsgálatokat, és - az eredménytől függően - szükség esetén stimuláló (tablettás) kezelést végzünk, néhány (kb.1-4) hónap alatt elérhető az az optimális hormonszint, amely után már jöhet a terhesség, melyet a fentiekben sorolt veszélyállapotok már kevésbe fognak fenyegetni. A kezelés eredményeként a spontán vetélés kockázata 15%-ról 3,4%-ra, a koraszülés esélye 9,5%-ról 0,7%-ra, a 2500g-nál kisebb súllyal születés esélye 9,3%-ról 1%-ra, a növekedési retardáció kockázata 10%-ról 0,7%-ra csökken, a préeklampsia esélye pedig alig több mint 0%. A kezeléssel elérhető optimális hormonszintek esetén jelentősen csökken a meddőség előfordulása is. Nos, a Dr. Berkő Péter professzor által vezetett „Fogamzás előtti hormonális kivizsgálás”-t biztosító szakrendelésünkön – az országban is elsők között, ilyen kivizsgálást és (szükség esetén) kezelést fogunk biztosítani, a rendelésünket felkereső, leendő édesanyák számára. E vizsgálat minden terhesség előtt hasznos lehet, kiemelten fontos azonban a legelső terhesség előtt, sikertelenül végződött előző terhességeket követően, és olyan esetekben, amikor a vágyott terhesség néhány hónapos próbálkozás ellenére sem következett be.
  Kérdése van?

  Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!