Gyermek kardiológiaA gyermekkardiológia a gyermekgyógyászat egyik legspeciálisabb szakterülete. Szívbetegségek kizárása vagy fennállásának a diagnosztizálása tartozik ide.

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Gyermekkardiológiai vizsgálati alapcsomag(fizikális vizsgálat+EKG+szívultrahang)22.000 Ft
Gyermekkardiológiai vizsgálat (fizikális vizsgálat+EKG+vérnyomás mérés)14.000 Ft
Kontroll14.000 Ft
Holter (24 órás EKG monitorizálás)12.000 Ft
ABPM (24 órás vérnyomás monitorizálás )12.000 Ft
WIWE szív diagnosztikai eszköz 1 hétre15.000 Ft
WIWE szív diagnosztikai eszköz 1 hónapra20.000 Ft
Kerékpár ergonometria15.000 Ft
EKG, diagnosztika (sportorvosi vizsgálathoz)6.000 Ft
Receptírás rendelés alatt/db2.000 Ft
Hiteles lelet másolat2.000 Ft
Szakorvosi konzultáció10.000 Ft

Gyermek kardiológia

Óvodás, iskolás korban kardiológiai vizsgálatot keringési- illetve szív eredetűnek gondolt panaszok, szívzörej észlelése, vérnyomás vagy szívritmus zavarok gyanúja esetén végzünk.

WIWE szív diagnosztikai eszköz

  • A WIWE egy magyar fejlesztésű, névjegykártya méretű diagnosztikai eszköz, amely az EKG görbe tulajdonságait kiértékelő - a világon egyedülálló - intelligens algoritmus segítségével megmutatja a hirtelen keringésösszeomláshoz vezető kamrafibrilláció kockázatát, illetve segít diagnosztizálni a sokszor tünetmentes, de stroke kialakulásának veszélyét magában hordozó paroxismális pitvarfibrillációt. Az eszköz két részből áll: egy hordozható mérőműszerből és egy okostelefonhoz/tablethez kapcsolható applikációból. A készülék a 12 elvezetéses EKG I csatornájával egyenértékű mérést végez 60 másodpercig. Az applikáció megjeleníti az EKG görbét, felismeri a pitvarfibrillációt (PF) valamint a Kamrai Heterogenitás (KH) kóros mértékét, ami viszont a hirtelen szívhalál szükséges feltétele. A WIWE ezen kívül képes mérni a vér oxigénszintjét, számolja a pulzust is, illetve rendelkezik olyan egyéb funkciókkal is, mint a lépés- és kalóriaszámláló.
  • Tulajdonképpen egy mobil EKG-ről beszélünk, amely mindössze egy névjegykártya méretében érkezik. A felületén két kör alakú szenzort találunk, melyek között egy, a működés függvényében fényjeleket adó, EKG jelet imitáló vonal húzódik. A kis eszköz végzi magát a vizsgálatot, annak kiértékelését viszont egy mobilos appra bízza, amelyből jelenleg iOS és Android alatt futó változat létezik. Az adatokat Bluetoothon keresztül küldi át a WIWE, és az alkalmazás máris a hozzánk rendelt fiók adatai közé menti azokat. A teszt során a telefon néha "eldobálta" a Bluetooth kapcsolatot az eszközzel, de ez valószínűleg nem a WIWE hibája, egyszerűen csak egy amúgy is kütyükkel és vezeték nélküli kapcsolatokkal teleszórt környezetben próbálkoztunk. a WIWE app kifejezetten felhasználóbarát módon vezeti végig a felhasználókat az összes lépésen, ami jó irány, hiszen a cél az, hogy akár olyanok is használni tudják, akik nincsenek teljesen otthon a mobiltechnológia minden szintjén. Egy új mérést elindítva a WIWE eszközön a két érintkezőre kell helyeznünk a két kezünk hüvelykujjait, majd igyekeznünk kell a mérés egy perces időtartamát mozdulatlanul, egyenes légzés mellett kivárni. Bizonytalanabb kezűek az asztalra is helyezhetik az apró kütyüt, ekkor a mutatóujjukkal kell megérinteni a szenzorokat. Az eszköz először a bal ujj vörös megvilágításával a véroxigén szintjét vizsgálja, majd kezdődik az EKG vizsgálat, amelynek előrehaladtát egyrészt a két szenzor közötti sáv folyamatos zöldre váltása, valamint a telefonos app folyamatjelzője is mutatja.
  • Kérdése van?

    Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!