Labor

Nem találja, amit keres? Ha olyan vizsgálatot szeretne, amely jelenleg nem szerepel a kínálatunkban, jelezze felénk e-mailben (erzsebetfurdolabor@gmail.com) és tájékoztatni fogjuk a lehetőségekről! Forduljon hozzánk bizalommal, nálunk a Vendég az első!

Fontos információk


Vizsgálati eredménnyel kapcsolatos információt nem áll módunkban telefonon kiadni, még tájékoztató jelleggel sem. Kérjük, hogy várja meg a lelet eredményét emailben, vagy fáradjon be érte személyesen.

Ha vércsoport meghatározás és ellenanyagszűrés vizsgálatra érkezik, kérjük, hogy vegye át az eredeti dokumentumot az eredménykiadási napon, mert csak így hiteles a laborvizsgálati lelet.

Egyes laborvizsgálataink csak hétfőn és kedden érhetők el.

10.000 Ft feletti laborvizsgálat esetén nincs vérvételi díj

Tudnivalók

Vérvétellel kapcsolatos információk, tudnivalók (Mit tegyen vérvétel előtt?)
A legtöbb vérvizsgálati mintához, éhgyomori mintavétel szükséges, melyet 12 órás éhezés előz meg, de könnyű vacsora fogyasztása javasolt.

A reggeli órákban érdemes igénybe venni a vérvételt /legkésőbbi időpont 11 óra/, vizet nyugodtan fogyaszthat /javasolt is/, a beavatkozást megelőző este vagy közvetlen előtte, mellyel a véna jobb telítettségét eredményezi.

 • Tilos előtte fogyasztani: alkoholt, üdítőt, kávét, ételt.
 • Egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét jelentősen befolyásolja a táplálék felvétel, melyek pl: vércukor, terheléses vércukor, vérzsírok /koleszterin, triglicerid
 • Nem szükséges éhgyomori mintavétel, az egyéb vizsgálatokhoz /pl. hormonok, vizeletvizsgálatok, tenyésztések, stb, ezen vizsgálatok elvégzése előtt fogyaszthat ételt és italt is.
 • A vizeletet lehetőleg hozzuk magunkkal, tisztára mosott edényben, melyet majd a laborban kapott vizeletes pohárba kérjük áttölteni. Ez a reggeli első vizelet legyen, melyet középsugárból veszünk. /a húgycső kijárat tisztára mosása után a vizelet elejét kiengedni, közepét felfogni, végét kiengedni/. Természetesen, helyszínen történő vizelet vételre is van lehetőség.
 • A vérvételre mindig úgy érkezzünk, hogy legyen nálunk néhány szem keksz, vagy pár falat, amit a vérvétel után megeszünk
 • A vérvétel után, a tűszúrás helyét 3-5 percen keresztül a kapott vattával, kézzel/kettő ujjal lenyomva kell tartani (könyököt nem behajlítva). Ezzel biztosítva a vérzés csillapítását, valamint egyéb szövődmények kockázatának csökkentését.
 • Meglévő krónikus betegségéről tájékoztassa kollégánkat /cukorbetegség, magas vérnyomás, szívpanasz, rendszeresen szedett gyógyszerek/
 • Az árlistában és honlapunkon megjelölt speciális vizsgálatok külön előkészületet igényelnek, így kérjük, hogy a pontos és eredményes vizsgálat érdekében kövesse az utasításokat, nemcsak az esetleges otthoni mintavétel esetén, hanem a különböző vizsgálatok által megkívánt mintavétel előtti teendőket. Lásd.: mintavételi eszközök
 • Egyes laborvizsgálatok mintavétele szakrendeléseinken vehetők igénybe


 • Ha vérvételkor már előfordult, esetleg több esetben rosszulléttel küzdött, vagy fertőtlenítőszer érzékenységről tud, valamint meglévő krónikus betegsége van /cukorbetegség, magas vérnyomás, szívpanasz, rendszeresen szedett gyógyszerek/ kérjük jelezze asszisztensünknek. A vért fekve is levehetik Öntől, így könnyebben elkerülhető az ájulás és az ezzel járó esetleges sérülés.

  Gyógyszereit mindig előírásnak megfelelően vegye be!
  Részletekről érdeklődjön kollégáinktól, illetve a recepción.
  Bejelentkezés, előjegyzés menete, ideje
  Laborvizsgálatokra kérhet időpontot elérhetőségeinken
  46/505-293 I 46/505-294 I 30/964-0013

  Kérjük, ha valamilyen okból kénytelen lemondani előjegyzett időpontját, úgy azt legkésőbb 24-36 órán belül legyen kedves megtenni, hogy az Ön helyére új pácienst tudjunk fogadni!

 • A vizeletet lehetőleg hozzuk magunkkal, tisztára mosott edényben, melyet majd a laborban kapott vizeletes pohárba kérjük áttölteni. Ez az első reggeli vizelet legyen, melyet középsugárból veszünk./ A húgycső kijárat tisztára mosása után a vizelet lejét kiengedni, közepét felfogni, végét kiengedni/. Természetesen, helyszínen történő vizelet vételre is van lehetőség.
 • Amennyiben Ön csak érdeklődni szeretne vizsgálataink felől, azt kérjük, minden esetben email formában tegye. Igyekszünk a lehető leghamarabb Önnek megfelelő és kielégítő választ adni.


 • labor@erzsebetfurdo.hu
  Leletek elkészülési határidejével kapcsolatos információk
  Minden laboratóriumi vizsgálat/ mely az árlistában is szerepel elkészülési határideje átlagos eredménykiadási időt mutat, így a szakmai előírások alapján a pozitív esetek konfirmálása miatt az egyes leletkiadási idők ettől eltérőek lehetnek. Minden esetben a szakma szabályainak pontos betartását helyezzük előtérbe.

  Nem tudunk felelősséget vállalni:
  1: Olyan, technikai hibákért, mely rajtunk kívülálló okok miatt következik be.
  2: Olyan hibákért, melyek nem tervezhetőek:
 • a vizsgálatra, nem a szükséges előírásnak megfelelően érkezett vendég ellátása /pl: nem éhgyomorral érkezik a páciens -Lipoprint vizsgálatra
 • mintaszállítás során eltört, megrongálódott mintavételi eszköz, mely ez által bekövetkezett mintaanyag vesztés /mennyiség/befolyásolja az értékelhetőséget
 • a minták feldolgozása során fellépő automaták meghibásodása
 • laboratóriumi vizsgálathoz szüksége reagens hiány
 • amennyiben eredménye alapján további vizsgálatokra van szükség vagy ismételnünk kell a mintát, úgy az elkészülés határideje nem egyezik meg a feltűntetett eredménykiadási idővel Telefonon, illetve email-ben fogjuk Önt erről tájékoztatni!
 • internet szakadozása vagy szolgáltató általi meghibásodás


 • Felelősséget vállalunk:
 • a mintavétel során bekövetkezett SZAKMAI hibákért, ami miatt a minta alkalmatlanná válik a mérésre. Ebben az esetben az ismételt vérvétel laborunkat terheli.
 • rendkívüli/soron kívüli vizsgálat esetén a fenti hibák bekövetkezésekor a felárat visszatérítjük.
 • Mintavétel időpontja
 • minden munkanap reggel 7.30-12.00-ig
 • Külföldi paciensek
  Mivel tevékenységünk nem OEP finanszírozott, ezért vendégeinknek nem szükséges Magyarországon érvényes TAJ számmal és orvosi beutalóval rendelkezniük.

  A vizsgálathoz csupán a személyi adataikra van szükség.
  A fizetés az árlistánk alapján történik, az elvégzett vizsgálatok függvényében.
  Kiváló lehetőséget nyújtunk élvonalbeli, modern laborszolgáltatásainkkal, melyek mindenki számára, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek elérhetővé teszik, hogy az egészségükről folyamatosan tájékozottak legyenek. Vizsgálatainkat folyamarosan bővítjük!

  Gondoskodtunk arról, hogy árainkkal és széles választékkal elérhetővé tegyük, nemcsak az egyes laborvizsgálatok igénybe vételét, hanem az egyénre, cégre, betegség csoportokra kialakított csomagok, megvásárlását.

  Bárki egyszerűen kellemetlen sorban állás, beutaló és várakozás nélkül tudja igénybe venni szolgáltatásainkat. Az árlistában megjelölt elkészülési határidőig /munkanapban számítva/ biztosítjuk a leletkiadást. Mindazon ügyfelek, páciensek, akik nem rendelkeznek biztosított jogviszonnyal vagy külföldi állampolgárok, szintén lehetőséget biztosítunk az egészségük megőrzésére és állapotuk nyomon követésére.
  Ha tanácstalan, vagy nem tudja, milyen laborvizsgálatokra lenne szüksége, keresse meg honlapunkon a szűréseink/laborcsomagok menüpontot és nem kell mást tennie, mint megtalálni és kiválasztani az Ön számára megfelelő laborcsomagot.

  Ha úgy érzi, nem találja a keresett vizsgálatot vagy csomag ajánlatunkat, akkor jól képzett szakembereink szívesen állnak vendégeink rendelkezésére a laborcsomagok kiválasztásában, esetleg segíthetnek az Ön személyre szabott laborvizsgálataik összeállításában.

  Tájékoztatót az árlistánkban ill. honlapunkon talál! Vizsgálatainkhoz előjegyzés szükséges!