Mellékhere cysta eltávolítása

A spermatocele leggyakrabban a mellékhere fejében alakul ki, folyadék tartalmú

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Mellékhere cysta eltávolítása180.000 Ft
Az elvégzett vizsgálatok, valamint az Ön panaszai alapján kiderült, hogy szükséges egy sebészi beavatkozás elvégzése, amely az Ön gyógyulását segíti.

A beavatkozás rövid leírása:

A páciens a műtét napján éhgyomorra jön. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, a műtéti területet és szükség esetén a hímvessző tövében futó idegeket érzéstelenítővel (általában Lidocain) vékony tű segítségével beadva érzéstelenítjük. A páciens a hátán fekszik, érzéstelenítést követően a megfelelő oldali lágyékhajlat ill. a herezacskó bőrére (esetenként csak a herezaccskó bőrén harántul) vezetett bőrmetszés segítségével körüljárjuk és előemeljük a herét. A hereburkot meghasítása után a herét és mellékherét előemeljük. A cystát a mellékhere szöveteitől óvatosan elválasztva körüljárjuk és eltávolítjuk. A hereburkok kifordítva rögzítjük, majd a herét a herezacskóba visszahelyezzük, a sebet rétegesen zárjuk. A műtétet követően több alkalommal kötéscsere ill. sebellenőrzés szükséges, a varratok eltávolításának ideje 6-8 nap. A teljes sebgyógyulás ideje kb. 2 hét, ezen időszak alatt a fizikai munka kerülendő.

A beavatkozástól várható előny:

A megnagyobbodott herezacskófél okozta húzó fizikai panaszok (húzó jellegű fájdalom, mozgási akadályozottság) ill. esztétikai eltérés megszűnése, a cysta folyadéktartalmának esetleges gyulladásának, bevérzésének megelőzése.
Kérdése van?

Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!