Here vízsérv műtét

A here vízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése.

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Here-vízsérv műtét180.000 Ft
Fontos, hogy bármiféle hereduzzanat észlelésekor azonnal forduljon urológus szakorvoshoz

A beavatkozás rövid leírása:

A páciens a műtét napján éhgyomorra jön. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, a műtéti területet és szükség esetén a hímvessző tövében futó idegeket érzéstelenítővel (általában Lidocain) vékony tű segítségével beadva érzéstelenítjük. A páciens a hátán fekszik, érzéstelenítést követően a megfelelő oldali lágyékhajlat ill. a herezacskó bőrére (esetenként csak a herezacskó bőrén harántul) vezetett bőrmetszés segítségével körüljárjuk és előemeljük a herét a burkokban felszaporodott folyadékkal együtt. A hereburkok hosszanti felhasítása után a folyadékot maradéktalanul lebocsátjuk, majd burkok egy részét eltávolítjuk, a megmaradt burokrészletet kifordítva a környező szövetekhez rögzítjük. A herét a herezacskóba visszahelyezzük, a sebet rétegesen zárjuk. A műtétet követően több alkalommal kötéscsere ill. sebellenőrzés szükséges, a varratok eltávolításának ideje 6-8 nap. A teljes sebgyógyulás ideje kb. 2 hét, ezen időszak alatt a fizikai munka kerülendő.

A beavatkozástól várható előny:

A megnagyobbodott herezacskófél okozta húzó fizikai panaszok (húzó jellegű fájdalom, mozgási akadályozottság) ill. esztétikai eltérés megszűnése, a here körüli folyadékgyülem esetleges gyulladásának, bevérzésének megelőzése
Kérdése van?

Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!