Cystistat hólyagkezelés

A Cystistat ideiglenesen pótolja a GAG réteget, segít helyreállítani a réteg hiányosságait, aktiválja a húgyhólyag nyálkahártya védőmechanizmusait, és megakadályozza, hogy károsító anyagot átjussanak a sérült rétegen.

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Cystistat kezelés ára275.510 Ft, helyett 250.000Ft
szakvizsgálat+ UH
6 alkalom kezelés díja
6 db cystistat készítmény
vizelet vizsgálat
6. alkalom után: készítmény + kezelés9000 Ft+ 34 000 Ft=43 000 Ft (alkalmanként) helyett, 40 000 Ft
A vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy még a kezelés után 5 évvel is a betegek több mint 80%-a tünetmentes volt.

Krónikus hólyaggyulladás által okozott panaszok kezelése: Cystistat hólyagkezelés

A tartósan fennálló, vagy visszatérő káros behatások (visszatérő bakteriális hólyaggyulladás, sugárkezelés, kemoterápia) maradandóan károsítják a húgyhólyag nyálkahártyájának védőrétegét, ezáltal súlyos tüneteket okozhatnak, melyek a nők mindennapi életét ellehetetlenítik. A károsodás következménye lehet a húgyhólyag fájdalom szindróma (BPS, intersticiális cisztitisz) kialakulása. A károsodás tünetei a fájdalom mellett a nagyon gyakori, sürgető vizelési ingerek, éjszakai vizelési ingerek fennállása is. Ennek háttere az, hogy a húgyhólyagot károsító anyagok, a visszatérő gyulladás hatására a hólyag nyálkahártyájának védőrétege, a glükózaminoglikán (GAG) réteg folytonossága megszakad, egyre nagyobb hiányok alakulnak ki. A GAG réteg hiánya lehetővé teszi, hogy ezeken a területeken megtapadjanak a baktériumok, gyulladásos fehérjék, mikrokristályok, valamint a hólyagfalat károsító anyagok átjutása is lehetségessé válik. Ennek következtében alakulnak ki a sokszor szinte elviselhetetlen tünetek. A húgyhólyag nyálkahártya GAG rétegének helyreállítására alkalmas a Cystistat kezelés. Ennek hatóanyaga a hialuronsav nátriumsója. Egy átlagos kezelés során hatszor heti egy alkalommal, majd szükség szerint havonta egy alkalommal a Cystistat oldatot (50 ml) vékony steril katéteren keresztül fecskendezzük be a húgyhólyagba. Ezt az oldatot a lehető leghosszabb ideig, de minimum fél órán keresztül a hólyagban kell tartani, majd kiüríteni. A kezelés a tünetek fennállásától függően változó időtartamú lehet, súlyos, nehezen gyógyuló esetben akár a heti kezeléseket 12 alkalommal is szükséges lehet ismételni.
A Cystistat ideiglenesen pótolja a GAG réteget, segít helyreállítani a réteg hiányosságait, aktiválja a húgyhólyag nyálkahártya védőmechanizmusait, és megakadályozza, hogy a károsító anyagot átjussanak a sérült rétegen. Hosszú távú után követéses vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy a még a kezelés után 5 évvel is a betegek több mint 80%-a tünetmentes volt. A Cystistat hólyagkezelés csomag tartalmazza az urológiai kivizsgálást ultrahang vizsgálattal együtt, laborban végzett vizeletvizsgálatot, valamint 6 kezelést, amit az orvos megítélése alapján vagy hetente végzünk, vagy a tünetek kifejezett javulása esetén akár 4 db heti kezelést követően az utolsó 2 kezelés már havonta egy alkalommal történik. Szükségessé válhat pótkezelések alkalmazása is, amit a csomagon felül külön kell kifizetni, kezelésenként.
Kérdése van?

Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!