Gyermekgyógyászat – Fejlődés Pediátria

Gyermekgyógyászat - Fejlődés Pediátria

Elmaradt fejlettségi szint esetében fejlődést elősegít.

Ártáblázat

MegnevezésVizsgálati árak/Ft
Gyermek szakorvosi vizsgálat8.000 Ft
Gyermek kontroll vizsgálat5.000 Ft
Újra meg újra visszatérő, egyéb betegségi tünettel nem kísért magas lázak, ízületi duzzanatok és fájdalom, az ízületek alakjának megváltozása, a mozgásterjedelem beszűkülése, megmagyarázhatatlan bőrjelenségek, izomgyengeség, az ujjak elkékülése hideg vagy stressz hatására és ritkán idegrendszeri tünetek jelezhetik az autoimmun betegség kialakulását.
Gyermekrehabilitációs szakrendelés, tanácsadás, edukáció
Prof. Dr. Peja Márta

Krónikus belgyógyászati -,mozgásszervi-, neurológiai-, eltérő fejlődésű gyermekek somatikus-, fizikális-, funkcionális állapotának felmérése, fejlettségi szint meghatározása:
önellátás, széklettartás, vizelettartás, mozgás, közlekedés –lakásban, utcán-, lépcsőn járás, szociális együttműködés, problémamegoldás, beszédmegértés, önkifejezés.
Elmaradt fejlettségi szint eseteiben a fejlődést elősegítő program javaslat készítése, a betegek nyomon követése, az eredmények időszakonkénti újra értékelése.
Fejlődés paediátria/ Fejlődés gyermekkorban

Egy gyermek mindig titok. Minden gyermek egyszeri és valamilyen különleges képességgelrendelkezik. Ezt a képességet fel kell fedezni. A gyermekek egy részénél vannak azonbanolyan belső / betegségek/és külső /egészségtelen életmód/ tényezők, amelyek akadályozzák afejlődést és képességeik nem felelnek meg az életkoruknak.
Ekkor szükségessé válik a pontosállapot felmérés - testi fejlettség, motoros funkciók,  mentális állapot - és egyénileg kellmeghatározni a fejlődést elősegítő programokat és kontrollálni azoknak végrehajtását.
Meg kell figyelni a gyermekeknél: testi  fejlettség, a testrészek életkornak megfelelő arányát,izomtónus, spontán mozgások, mozgás fejlettségi szint, kézfunkciók, figyelem, majdbeszédmegértés, önkifejezés, önellátás, közlekedés, szociális együttműködés, problémamegoldás, emlékezés, tanulás, önkontroll.
Ha eltérés van, de időben kezeljük a problémát,akkor elősegítjük az adekvát beiskolázást, a továbbtanulást, a pályaválasztást és ígyhozzájárulunk, hogy  kiegyensúlyozott, boldog gyermek, majd felnőtt váljék belőle.  

Miben tudunk segítséget nyújtani a fejlődés paediátriai szakrendelésen?

- Krónikus belgyógyászati-, mozgásszervi-, neurológiai-, eltérő fejlődésű gyermekekszomatikus-, fizikális-, funkcionális állapotának felmérése.

- Fejlettségi szint meghatározása: önellátás, széklettartás, vizelettartás, mozgás,közlekedés a lakásban, utcán-, lépcsőn járás.

- Szociális együttműködés, problémamegoldás, beszédmegértés, önkifejezés.

- Elmaradt fejlettségi szint eseteiben a fejlődést elősegítő program javaslat készítése, abetegek nyomon követése, az eredmények időszakonkénti újraértékelése.
Kérdése van?

Keresse ügyfélszolgálati asszisztenseinket!